3ds Max Yenilikleri

3ds Max, modelleme, animasyon ve render araçlarına yeni yetenekler ve geliştirmeler sunarak yaratıcı olmaya odaklanmanıza yardımcı olur. Yeni Boolean düzenleyici, temiz geometri üretmek için modern ve sezgisel bir yöntem sunarken,Array’deki güncellemeler prosedürel olarak doğa temalı sahneler oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca, çalışma alanınızdan son rendere kadar iş akışınız boyunca renkleri tutarlı bir şekilde görmek için Color Management aracını sunar. 3ds Max, modellerinize bir karakter kazandırmak için her geçen gün animasyon geliştirmelerine devam etmektedir.

Boolean Düzenleyici

3ds Max’ta modern ve sezgisel Boolean modelleme iş akışları ile temiz geometriler üretin. Düzenleyici listesi içindeki yeni Boolean düzenleyici, mesh geometrileri kolay ve hızlı bir şekilde düzenlemenize ve manipüle etmenize olanak tanır. Bu araç ayrıca Split, Mesh ve VDB tabanlı Boolean gibi alt işlemler de içerir.

Array Düzenleyici

Array düzenleyici üzerindeki yeni özellikler ve güncellemelerle prosedürel olarak güzel ve karmaşık tasarımlar oluşturun.

  • Merkezden dışa doğru çalışan ve doğal tasarımlar oluşturan Phyllotaxis adlı yeni array düzenleyici özelliği ile sarmal tabanlı dağıtım modelleri oluşturun.
  • Yüzey ve eleman bazında mesh verilerine Materyal ID’leri atayın; bunun için random, ordered, first, middle ve last gibi yeni yöntemler kullanın.
  • Array dönüşüm kontrollerindeki Radial, Spline ve Phyllotaxis türleri için yeni “progressive” seçeneği, dönüşüm verilerini değiştirmenize izin verir. Böylece mesh geometriyi baştan sona aşamalı olarak değiştirebilirsiniz.

Güçlü Modelleme Araçları (Robust Modeling Tools)

Editable Poly & Edit Poly Modifier

Editable Poly ve Edit Poly, yüzey parçalama ile ilgili poligonal yüz verilerinde iyileştirmeler sunar; bunlar arasında kenar eklemeyle yüzey bölme, Slice, Cut, Bridging, Vertex extrusion ve Edge extrusion bulunur.

Editable Poly’de bulunan yeteneklere benzer şekilde, Edit Poly şimdi de bir köşe, kenar veya yüz bileşeni ayarlandığında kenarların ve gizli yüzlerin çaprazlamasına neden olan otomatik yeniden üçgenleme işlemini içerir.

Editable Poly veya Edit Poly değiştirici üzerinde Cap seçeneği gerçekleştirilirken, üretilen yüzler artık aynı düzgünleştirme grubuna uygulanır, böylece güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Simetri Düzenleyici

Simetri düzenleyiciyi kullandığınızda, artık simetri aksı standart olarak X ekseni seçilmektedir. Simetri düzenleyicideki bu iyileştirme; modelinizi nasıl düzenleyeceğinize bağlı olarak, simetri aksını kolayca değiştirmenize olanak tanır.

Editable Mesh ve Edit Mesh Değiştirici

AutoSmooth’a yapılan iyileştirmeler, Editable Mesh veya Edit Mesh düzenleyici ile modelleme sürecinizde daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Spline Vertex Welding

Spline nesnelerinin welding işlemlerinde yapılan geliştirmeler, karmaşık varlıklar üretmenizde daha fazla hassasiyetle çalışmanızı sağlar. Hedef köşeye daha iyi hassasiyetle bağlanmak ve Knot bileşenleri ve kenar bileşenlerinde Spline Extrude işlemi gerçekleştirirken öngörülebilir sonuçlar elde etmek için Spline Vertex Welding işlemini kullanın.

Materyal Düzenleyici

Materyal düzenleyici, Spline veya Renderable Spline değiştirici ayarlarıyla görüntülenebilir bir Spline nesnesine uyguladığınızda, nesne tipini Spline olarak koruyacaktır. Materyal Düzenleyici, Mesh tabanlı bir nesneye uygulandığında da açıkça belirtilen normalleri koruyacaktır.

Renk Yönetimi (Color Management)

Akademi Renk Kodlama Sistemi (ACES) ve OpenColourIO (OCIO) etrafında inşa edilmiş etkili renk yönetimi araçları, günümüzün modern Film ve TV üretimi için vazgeçilmezdir. 3ds Max’taki Renk Yönetimi ile renkler üzerinde tam kontrol sağlarsınız. Girişten çıkışa, görünüm alanından son rendera kadar renkler tahmin edilebilir ve tutarlı olacak, böylece renklerin diğer iş akışlarınızdaki renklerle uyumlu olduğundan emin olabilirsiniz.

Material Switcher

Material Switcher, Materyal Düzenleyici’deki yeni bir node (düğüm) olup, 3ds Max sahnenizdeki nesnelere ve USD verilerine uygulanabilecek birden fazla materyal varyantının görüntülenmesini yönetmek için basit bir kontrol yöntemi sunar. Böylece binlerce materyali tek bir Anahtar materyalinde düzenleyebilir ve saklayabilirsiniz. Ayrıca nesnelerinizin atanmış gölgelendiricisini kolayca ve hızlıca değiştirebilirsiniz. Bu değişiklikler görünüm alanında ve render’da güncellenecektir.

#3dsmax #3danimasyon #3boyutlu #animasyon #animation #3danimation 3dagency #3dajans #anka3d #anka3danimation #vray #modeling #texture #doku #ışık #lightining #animasyon

Ajans

İrtibat

+90 538 242 3416

info@anka3danimation.com

İletişim
Hemen Yardımcı Olalım
Merhaba 👋
Nasıl Yardımcı Olabilirim?